CVS-, Walgreens- en Rite Aid-loyaliteitsprogramma's vergeleken: hoe u de beste deals krijgt (zonder de kilometerslange bonnen) (2023)

CVS

Met meer dan 9.900 winkellocaties in 49 staten, het District of Columbia en Puerto Rico,CVSis degrootste drogisterijketenin de VS. Berucht om zijn megalange lengtebonnen, biedt CVS twee beloningsprogramma's:Extra zorg, een programma dat gratis beschikbaar is voor alle klanten, enzorgpas, een betaald spaarprogramma.

Extra zorg

Het basisbeloningsprogramma bij CVS is ExtraCare. Lidmaatschap is gratis en u kunt lid worden in de winkel of online via deCVS-websiteofde mobiele app(iOS,Android). Zodra je lid wordt, ontvang je een rood plasticExtraCare-kaart, die wordt geleverd met een ExtraCare-nummer - dit nummer is de sleutel tot het ontgrendelen van kortingen, omdat het toegang geeft totExtraBesparingenen ExtraBucks.

ExtraSavings omvat zowel algemene als gepersonaliseerde kortingsbonnen, wekelijkse verkoop in de winkel die exclusief is voor leden, en e-mailaanbiedingen waarmee u zowel direct als op de lange termijn kunt besparen. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voorBeautyclub ExtraCare, verdien je $ 3 aan ExtraBucks-beloningen voor elke $ 30 die je uitgeeft aan schoonheidsproducten. ExtraBucks zijn in wezen gratis CVS-gelden verdiend met dagelijkse aankopen (met eenweinig beperkingen); uiteindelijk kun je de ExtraBucks die je hebt verzameld gebruiken voor je totale betaling bij CVS.

Hoe verdien je ExtraBucks?
Als je ooit bij CVS hebt gewinkeld, herinner je je misschien de kleine stickers voor bepaalde items met labels als "Besteed $ 15, ontvang $ 5 ExtraBucks." Zo simpel is het: geef een bepaald bedrag uit aan een specifiek artikel of merk en aan het einde van uw ontvangstbewijs krijgt u een kortingsbon met het toegewezen bedrag aan ExtraBucks die u de volgende keer kunt inwisselen. Houd er rekening mee dat u geen ExtraBucks-beloningen ontvangt, tenzij u $ 50 hebt uitgegeven aan in aanmerking komende aankopen (of een minimum van $ 1 aan ExtraBucks-beloningen hebt bereikt) aan het einde van de verdienperiode.

CVS biedt ook regencontroles aan, die worden uitgegeven wanneer regelmatig vervoerde artikelen niet op voorraad zijn. Als je bijvoorbeeld een goede deal vindt voor je favoriete shampoo, maar alle flessen zijn weggekaapt, kan een winkelmedewerker je een regencheck geven die de voorwaarden van die promotie verlengt voor een toekomstig bezoek.

Wat zijn apotheek- en gezondheidsbeloningen?
Net als ExtraCare Beauty Club, deExtraCare Apotheek & Gezondheidsbeloningenprogramma biedt besparingen op de lange termijn. U kunt credits verdienen door recepten in te vullen of vaccinaties te krijgen. Als onderdeel van uw lidmaatschap kunt u zelfs uw huisdieren inschrijven om u te helpen beloningen te verdienen, aangezien CVS in aanmerking komende recepten voor uw trouwe viervoeters zal invullen als dat medicijn ook aan mensen wordt voorgeschreven.

zorgpas

Als u een frequente CVS-shopper bent, overweeg dan om uw spaargeld te vergroten door lid te worden van de premium-optie van de drogisterij,zorgpas. Het programma kost $ 5 per maand of $ 48 per jaar, plus belasting; als u besluit de jaarkaart te kopen, bespaart u $ 12, of één dollar per maand. Als CarePass-lid krijg je alle ExtraCare-voordelen plus nog een paar extra.

Een van de grootste voordelen van CarePass is de "maandelijkse promotiebeloning" van $ 10 aan ExtraBucks per maand. Omdat u $ 4 tot $ 5 per maand uitgeeft voor uw lidmaatschap, betekent dit dat u in feite een kortingsbon van $ 6 of $ 5 krijgt om te gebruiken voor uw aankopen.

Andere voordelen zijn gratis bezorging op dezelfde dag voor in aanmerking komende recepten; 20% korting op artikelen van het merk CVS Health, inclusief wellnessproducten en vrij verkrijgbare medicijnen (met uitzonderingen); gratis verzending binnen één tot twee dagen bij aankoop van items die in aanmerking komen voor CarePass; en 24/7 online toegang tot een apotheker op deelnemende locaties.

Aangezien CarePass-leden genieten van alle voordelen van ExtraCare en meer, ben je in wezen ingeschreven voor beide programma's als je ervoor kiest om uit te geven voor de premium-optie. Houd er echter rekening mee dat sommige CarePass-voordelen momenteel niet beschikbaar zijn in Alaska, Hawaï of Puerto Rico.

CarePass klinkt in eerste instantie als een leuke deal omdat het bijna gratis geld lijkt. En dat kan zijn, als u die kortingsbon uiteindelijk gebruikt. Maar tenzij u genoeg bij CVS winkelt om van de voordelen te profiteren, is CarePass misschien gewoon weer een maandelijks abonnement op uw creditcardrekening dat u vergeet.

De nominale waarde van het CarePass-programma blijkt uit die ExtraBucks. Als u jaarlijks $ 48 tot $ 60 vóór belasting uitgeeft, ontvangt u $ 120 aan "gratis geld" om in dat kalenderjaar bij CVS te besteden. Vanaf daar win je minimaal $ 60. Combineer dat met verkoop en extra besparingen, en u zou kunnen merken dat u $ 100 per jaar bespaart.

Dat gezegd hebbende, de real-world waarde is afhankelijk van hoe vaak u CVS bezoekt. Het is je misschien opgevallen dat de prijzen bij CVS over het algemeen hoger zijn - we hebben het de mensen van CVS gevraagd en zelfs zij erkenden dat feit. "Wij zijn van mening dat onze klanten die regelmatig bij CVS Pharmacy winkelen een substantiële totale waarde ontvangen door te profiteren van onze wekelijkse specials, ExtraCare Rewards en onze concurrerende dagelijkse prijzen", aldus een vertegenwoordiger van CVS.

Met andere woorden, als u niet in het ExtraCare-systeem zit, betaalt u extra.

Walgreens

Walgreens, gevonden in alle 50 staten, het District of Columbia, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden, is de geografisch meest diverse nationale drogisterijketen. Walgreens is een iets kleinere keten dan CVS en heeft iets meer dan 9.000 winkels in het hele land. Tegen het einde van 2020 verving Walgreens zijn Balance Rewards-loyaliteitsprogramma door een nieuw programma genaamdmijnWalgreens. Net als zijn voorganger is myWalgreens gratis om lid te worden, zowel online als in de winkel.

Via myWalgreens ontgrendel je automatisch verkoopprijzen voor geselecteerde producten. U verdient ook Walgreens Cash-beloningen, die u kunt gebruiken voor uw aankoop: u ontvangt 1% beloningen per uitgegeven dollar in de winkel en 5% beloningen voor producten van het merk Walgreens. Als u $ 25 bij de drogisterij uitgeeft, vóór belasting, verdient u 25 ¢ aan contante beloningen. Als alles wat u koopt het Walgreens-merk is, verdient u $ 1,25.

Hoe kunt u beloningen verdienen via uw gezondheidsdoelen?
myWalgreens-aanbiedingenfitness beloningenvoor leden die gezondheidsdoelen stellen en behalen. Je verdient Walgreens Cash-beloningen voor elke fysieke activiteit van vier weken en elke week met een gezonde levensstijl-uitdaging die je voltooit. Deze uitdagingen beginnen op maandag en eindigen om de zeven dagen. Nadat u zich bij het programma heeft aangesloten, kunt u uw voortgang handmatig volgen of een gezondheidsapparaat of app synchroniseren om uw uitdagingen automatisch bij te houden. Als je klaar bent, verdien je een bonus van maximaal $ 2 aan contante beloningen.

Deze uitdagingen vallen onder twee categorieën: fysieke activiteit en levensstijl. Voor elke week die je voltooit, verdien je 25¢ aan Walgreens Cash-beloningen. Vermenigvuldig dat met vier (voor vier weken) en vervolgens met twee (voor de twee categorieën) voor een totale verdiensten van $2.

Hier zijn enkele categorieën waaruit u kunt kiezen (uw aantal kilometers kan variëren vanwege gepersonaliseerde aanbiedingen):

Fysieke activiteitLevensstijl
 • Dagelijkse stappenuitdagingen
 • Focus op flexibiliteit
 • Streef naar de aanbevolen hoeveelheid slaap
 • Controleer dagelijks de bloedglucose
 • Controleer de bloeddruk regelmatig
 • Houd uw bestedingspatroon bij
 • Volg en beheer uw gewicht

Wat is Walgreens Plus?
Walgreens bood ooit een betaald programma aan met de naamWalgreens plus. Dit programma is stopgezet en accepteert geen nieuwe leden meer; vanaf 17 april 2021 hebben Walgreens Plus-leden die geen lid zijn geworden van myWalgreens geen toegang meer tot hun voordelen, maar kunnen hun accounts opnieuw activeren door gratis lid te worden van myWalgreens.

Rite hulp

In vergelijking met CVS en Walgreens is Rite Aid een beduidend kleinere drogisterijketen, met zo'n 2.500 winkels in de VS. Verkrijgbaar in 18 staten, deze ketting is iets minder toegankelijk. Een vertegenwoordiger van Rite Aid vertelde ons dat het bedrijf momenteel gefocust is op "het upgraden van de winkelervaring in de bestaande winkels, inclusief winkelrenovaties die de winkelervaring afstemmen op de nieuwe Whole Health-focus van het bedrijf."

Net als zijn concurrenten biedt Rite Aid een loyaliteitsprogramma voor zijn klanten.

Het gratis beloningsprogramma van Rite Aid heetWelzijn+, en je kunt zowel in de winkel als online meedoen. Net als bij andere drogisterij-lidmaatschappen, belooft het programma alleen-ledenprijzen, exclusieve e-mailaanbiedingen en Wellness + -beloningen.

Wellness+ biedt drie lidmaatschapsniveaus: brons, zilver en goud. Elk niveau geeft de hoeveelheid en het type voordelen aan dat u krijgt, evenals hoeveel u moet uitgeven om dit te bereiken. Beginnend als bronzen lid, heb je toegang tot wekelijkse advertentieprijzen terwijl je punten verdient voor de zilveren en vervolgens de gouden status. Zodra je 250 Wellness+ punten hebt verdiend, heb je zilver bereikt, wat betekent dat je 10% korting ontvangtkwalificerende aankopen in de winkel. Tot slot, als u 500 Wellness+ punten verdient, wordt u lid met de gouden status en heeft u recht op 20% korting op uw gehele aankoop. Houd er rekening mee dat de zilver- en goudstatuskortingen alleen van toepassing zijn op aankopen in de winkel.

Nog iets om te onthouden: het puntensysteem werkt op een gesplitste kalender die werkt in groepen van zes maanden. Met andere woorden, uw niveaustatus is gebaseerd op het aantal punten dat u verzamelt in een bepaalde periode van zes maanden - van 1 januari tot 30 juni en van 1 juli tot 31 december. Alle puntensaldi worden op 1 januari op nul gezet, maar de status die u tijdens elke periode van zes maanden verdient, wordt overgedragen. Als u bijvoorbeeld het jaar begint als een bronzen lid en in april 250 punten behaalt, wordt u een zilveren lid en blijft u dat gedurende de rest van het kalenderjaar en het volgende jaar. Nu, als zilveren lid in april, kun je werken om meer punten te verzamelen totdat je 500 bereikt en de gouden status bereikt.

Net als bij CVS en Walgreens, biedt Rite Aid zijn eigen in-store kredietsysteem aan, genaamd BonusCash. Een dollar in BonusCash is gelijk aan een dollar in Rite Aid-tegoed; als het tijd is om je beloningen in te wisselen, lees dan zeker de winkel doorbeperkingenEerst. BonusCash- en Wellness+-punten werken als twee afzonderlijke beloningssystemen onder hetzelfde loyaliteitsprogramma. BonusCash is tegoed dat u kunt gebruiken voor uw aankopen, terwijl punten zich opstapelen zodat u statussen kunt bereiken en toegang krijgt tot die winkelbrede korting.

Rite Aid biedt ook een programma voor senioren, 65-plussers genaamdWelzijn65+. Dit programma, bedoeld om "senioren te helpen genieten van elke dag van hun leven", omvat 20% korting op aankopen in de winkel op Wellness65+ woensdagen, evenals een gratis apothekersconsult. Wellness65+ kortingen kunnen worden gestapeld met kortingen die u ook als zilveren of gouden lid verdient, waardoor u gemakkelijker kunt streven naar maximale besparingen. Per Rite Aid zijn coupons eerst van toepassing, gevolgd door de Wellness+ korting, en BonusCash is van toepassing als betaalmiddel nadat de transactie is opgeteld.

Papierloos werken

Als je een hekel hebt aan kilometerslange bonnen en je kortingsbonnen niet kunt bijhouden, houd er dan rekening mee dat alle drie de drogisterijen digitale en papierloze opties bieden die je kunt gebruiken om wekelijkse advertenties te bekijken en coupons te knippen, zodat je geen kleine stukjes papier hoeft mee te nemen.Rite hulp(iOS,Android) noemt het Load2Card, terwijlCVS(iOS,Android) heeft de optie voor u om "naar kaart te sturen".Walgreens(iOS,Android) heeft ook een vergelijkbare optie, met digitale coupons en bonnen. Ze functioneren allemaal op dezelfde manier.

Hoe gebruiken deze drogisterijen uw privégegevens?

Je denkt misschien: "Aangezien de meeste van deze programma's gratis zijn, waarom meld ik me dan niet gewoon aan voor allemaal?" Om lid te worden, hoeft u alleen uw nummer en e-mailadres op te geven (soms samen met andere identificerende informatie, zoals uw adres, geslacht en geboortedatum). Maar wat gebeurt er daarna?

Alle drie de bedrijven hebben een flinke privacypagina in hun algemene voorwaarden, waarmee u akkoord moet gaan wanneer u zich aanmeldt voor hun respectievelijke loyaliteitsprogramma's. Op deze pagina's vermelden de drogisterijen niet alle informatie die ze verzamelen, maar hier is een overzicht van een deel van de informatie die ze zeggen te verzamelen naast de typische combinatie van telefoonnummer en e-mailadres.

 • hoe u de sites en mobiele applicaties gebruikt, plus zoektermen, pagina's die u bezoekt op de mobiele applicaties, computer- en mobiele apparaatinformatie en pushmeldingsservices die u aanvraagt
 • algemene locatiegegevens van uw browser of apparaat (alleen gebruikt voor interne doeleinden)
 • voor goederen die naar u of anderen zijn verzonden, factuur- en verzendinformatie (voor uw gemak bij toekomstige aankopen); bestelinformatie wordt opgeslagen voor het volgen van bestellingen en het opvragen van de status
 • apparaat informatie
 • logboek informatie
 • nauwkeurige locatiegegevens
 • betaalkaartinformatie, inclusief kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode
 • informatie over uw gebruik van Rite Aid-sites (zoals inhoud die met anderen wordt gedeeld), die kan worden gekoppeld aan uw Rite Aid-accountgegevens
 • online tracking en op interesses gebaseerd adverteren

De drie drogisterijen verzamelen over de hele linie vergelijkbare gegevens. Rite Aid stelt dat het zich het recht voorbehoudt om uw informatie te verkopen, hoewel u dat wel kuntafmelden. Walgreens verkoopt uw ​​informatie niet, maar merkt dat wel opkan uw informatie delen. En CVS verkoopt uw ​​informatie niet, maar doet dat weldeel hetmet onder meer gelieerde ondernemingen en reclame- en marketingbedrijven. Het kan u misschien niet zoveel schelen dat deze drogisterijen uw informatie gebruiken, en dat is eerlijk. Het kan echter nooit kwaad om op de hoogte te zijn van hoe uw persoonlijke gegevens worden bijgehouden en gebruikt, zelfs als de praktijk bedoeld is om uw ervaring te verbeteren.

Welk programma is het beste?

U hebt dus kennis gemaakt met de drie grootste zelfstandige apotheken in de VS en hun respectieve loyaliteitsprogramma-opties. Welke is het beste voor jou? Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Als lichaamsbeweging deel uitmaakt van uw dagelijkse routine, bekijk dan het myWalgreens-programma van Walgreens - waarom krijgt u geen besteedbare beloningen voor uw harde werk?
 • Als u een frequente online shopper bent, biedt CVS verschillende opties voor gratis verzending aan CarePass-leden.
 • Als u vaak naar de drogisterij gaat en grote aankopen doet, kan Rite Aid een goede keuze zijn, omdat u punten kunt verzamelen voor kortingen in de hele winkel en krediet kunt verzamelen via BonusCash.

Maar dit zijn slechts enkele van de scenario's, aangezien elke persoon een ander type shopper is.

Een gemeenschappelijke factor is het belang om in hetzelfde "ecosysteem" te blijven wanneer u winkelt bij deze drogisterijen. De programma's zijn zo ontworpen dat u bovenop uw verdiende beloningen bouwt - daarom worden ze loyaliteitsprogramma's genoemd. Welke keten je ook kiest (en er is geen verkeerde keuze), probeer niet in meerdere winkels te winkelen, want door je aankopen op die manier te spreiden, kun je niet voortbouwen op je eerdere aankopen. Als u bijvoorbeeld bij Rite Aid winkelt en alleen bij Rite Aid, kunt u de zilveren en zelfs gouden status veel sneller bereiken dan wanneer u deze week langs Rite Aid zou gaan en de volgende week bij CVS.

Uiteindelijk kan de drogisterij waar u winkelt - en het loyaliteitsprogramma waarvoor u zich aanmeldt - afhangen van welke winkels voor u het meest toegankelijk zijn. Tandpasta kan bijvoorbeeld een dollar duurder zijn bij CVS dan bij bijvoorbeeld Rite Aid, maar CVS bevindt zich net buiten uw huis, terwijl Rite Aid op 15 minuten rijden ligt. In dit geval is het aan jou om te beslissen wat het prijskaartje aan gemak is, want daar betaal je uiteindelijk voor.

Als u het prettig vindt om uw privégegevens te delen en toegang hebt tot alle drie de drogisterijen, kunt u ervoor kiezen om u aan te melden voor alle programma's. U kunt echter het beste één drogisterijketen selecteren en u daaraan houden. Verlies die coupons gewoon niet!

FAQs

What is the difference between CVS and Rite Aid? ›

Rite Aid and CVS provide similar product offerings. Rite Aid has a brighter, more welcoming atmosphere than CVS. CVS and Rite Aid have rewards programs with similar offerings, discounts and savings. CVS has significantly more locations, spread out in numerous more states than Rite Aid.

Who is cheaper Walgreens or CVS? ›

When comparing prices between Walgreens and CVS, Walgreens usually comes out on top for having slightly lower original prices, including: Garnier Fructis Sleek & Shine Shampoo: $4.49 at CVS, $3.29 at Walgreens.

Is Rite Aid bigger than Walgreens? ›

After some store closures and the conversion of the two chains was completed, Rite Aid became the dominant drug store retailer in the Eastern U.S., and the third largest drug retailer nationwide (behind the faster-growing Walgreens and CVS chains).

What is the best pharmacy to use for prescriptions? ›

If you're looking to fill a prescription, you have two main options: Walgreens or CVS. Both are reliable pharmacies with stores located throughout the country. Combined, they control over 40% of the market.

Is CVS or Walmart cheaper for prescriptions? ›

We did some digging for ourselves and found that for many prescriptions, Walmart comes out cheaper than CVS, Costco, and others. For people without insurance, this low pricing is a blessing, and even for people with insurance, the $4 price often comes out cheaper than the co-payment would be.

Is CVS doing better than Walgreens? ›

Walgreens beats CVS in several ways. It offers a higher dividend yield. Its forward earnings multiple is lower. On the other hand, Wall Street thinks that CVS has stronger growth prospects over the next few years.

Which is the cheapest pharmacy for prescriptions? ›

In the Consumer Reports survey, Costco had the best prices for a brick-and-mortar store, while the online mail-order pharmacy Healthwarehouse.com had the lowest overall pricing. The report found the two highest-priced national retailers were CVS Health and K-Mart for the common medications they checked.

Are prescriptions cheaper at Walmart or Walgreens? ›

We consistently find that drugs – particularly generic drugs – are far more expensive at CVS and Walgreens than at other pharmacies. The costs at Walmart, Costco, Winn-Dixie and Publix are consistently far lower, as are the costs of most independent pharmacies.

Where is the best place to get prescriptions filled? ›

In a recent Consumer Reports secret-shopper survey, Costco usually charged the lowest cash prices for prescription drugs, while some independents had prices that were even lower than Costco's. Some supermarket pharmacies also offered good deals.

Which Walgreens is the best in the US? ›

A Walgreens in Rio Rancho has just been named the best in the country. The study, done by SingleCare's Best of the Best Pharmacy Awards, recognizes the top 25 of the nation's top pharmacists, techs and teams. The Walgreens, located at 1941 Southern Boulevard SE, was ranked No.

What is the largest drugstore chain? ›

1. Walgreens Boots Alliance. Walgreens Boots Alliance, based in the United States, takes the lead as the world's largest pharmacy chain. With an extensive network of over 18,500 stores across 11 countries, the company serves millions of customers daily.

Is Walgreens more expensive than Walmart? ›

Walgreens and CVS charge roughly 40% more than Wal-Mart for the same basket of goods, according to a new report.

What are the top 3 specialty pharmacies? ›

For 2022, the top three companies—CVS Health, Cigna, and UnitedHealth Group—accounted for nearly two-thirds of prescription revenues from pharmacy-dispensed specialty drugs. These businesses are all owned by vertically integrated organizations that also own a PBM.

Why are prescriptions cheaper with GoodRx? ›

GoodRx does not negotiate or set any medication prices. For GoodRx coupons, prices are negotiated between pharmacies or pharmacy purchasing groups and PBMs. GoodRx partners with PBMs to display the contracted price at each pharmacy.

What is the best way to get a prescription? ›

Telemedicine helps you access healthcare easier — through online access. It lets you have a medical visit and get a prescription online without having to see a provider in person. With telemedicine, an online provider can review your medical history, check your symptoms, and treat you.

What is the downside of CVS? ›

A disadvantage of CVS is that it can't detect neural tube defects, such as spina bifida. However, these conditions may be screened for later in the pregnancy with an ultrasound exam plus the alpha-fetoprotein test, which uses a blood sample from the pregnant person.

Why CVS is so expensive? ›

CVS and Walgreens are so large that they can – and do – demand high reimbursement rates. Certain other chain pharmacies – like Walmart, Costco, Winn-Dixie and Publix – could demand high reimbursements too, but don't. As a result, those chains provide drugs at far lower costs than CVS or Walgreens.

Who is the rival of Walgreens and Rite Aid? ›

Rite Aid is a major player in the drugstore segment of the retail industry. Some of its direct competitors including CVS Health and Walgreens Boots Alliance. The chain also faces competition from major retailer Walmart and pharmacy departments of major national supermarkets.

What is the difference between CVS and CVS pharmacy? ›

CVS Health includes the company's retail business, which continues to be called CVS/pharmacy; its pharmacy benefit management business, which is known as CVS/Caremark; its walk-in medical clinics, CVS/MinuteClinic; and its growing specialty pharmacy services, CVS/specialty.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 15/11/2023

Views: 5373

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.